2011
2

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

Prachtige resultaten op Architect_at_Work 2011

mei 2011

De vijfde editie van Architect_at_Work, 5 en 6 mei 2011 te Kortrijk, was weeral een schot in de roos. Alle bezoekers hebben wel gezien dat deze organisatie niet stilzit: een goed concept behoud je, maar dat neemt niet weg dat je moet blijven verrassen. Al bij het binnenstappen aan de ingang van de beurs, via een donkere tunnel met gepast lichtspel, werden de bezoekers verrast door mimespelers die een bouwvakker, architecte, daklegger e.d. met de gepaste kostumering en grime theatraal uitbeeldden. De toon was meteen gezet ! 

Ook de C3A-wedstrijd “Uw Idee … geprint in 2D of 3D ?” was weeral een schot in de roos: een goed concept behoud je, maar dat neemt niet weg dat je moet blijven verrassen. De honderden bezoekers op onze stand werd niet enkel verrast door de uitstekende resultaten van de ingestuurde inzendingen, maar ze kregen ook nog eens een goed uitgewerkte DesignMeubelen-bibliotheek mee op een leuke mini-CD ! 


Sfeerbeeld

Hierbij enkele sfeerbeelden van de gezamenlijke stand van C3A en Océ: net zoals alle andere standen een (verplichte) kleine driehoek waar aandacht moet gevestigd worden op dé innovatieve thema’s die men wil in de kijker stellen. In ons hoekje konden we net gepast zo’n stevige Abachus DesignTafel van Extremis kwijt, perfect geschikt om er het beste 27” display van NEC op te plaatsen (aangestuurd via een krachtige Fujitsu-PC) … en dan hadden we nog plaats om er als voorbeeld uit onze “DesignMeubelenCasteelken.bib powered by C3A” ook een paar zo’n Panton Chairs onder te plaatsen. In de wandelgangen van de Xpo stonden wel honderden van deze Panton Chairs in ’t wit (om de bezoekers eventjes op te laten uitblazen), maar op onze C3A-Stand stonden de enige twee SummerGreen versies ervan: wij hebben niet zomaar deze Summergreen Panton Chair als logo op onze mini-CD opgenomen ! (lees er meer over in het specifieke artikel in C3A-Wijzer

Figuren: sfeerbeelden op Architect_at_Work, met op de stand van C3A enkele live-voorbeelden van DesignMeubelen.bib op de mini-CD (de Abachus van Extremis en een paar SummerGreen Panton Chairs van Vitra), met daarrond zoveel mogelijk gepubliceerde inzendingen op A1 van de printwedstrijd.

Let ook op de 3D Print-voorbeelden van i.materialise op onze stand: ook deze 3D prints (enkele 3D FullColor Prints uit SketchUp maar ook een groter wit model in polyamide geprint vanuit REVIT) werden met verbazing bekeken !


De Printwedstrijd “Uw Idee … geprint in 2D of 3D ?”

Fig.: Ook op de Océ-stand werden een vijftal inzendingen gepresenteerd; niet toevallig werden op de Océ-stand de 3D-realisaties met SketchUp verzameld.

Net als bij de drie voorgaande edities hebben we op de C3A-stand een wedstrijd georganiseerd onder onze C3A-Userclubleden, en dit jaar waren de resultaten weeral beter dan de vorige keer. In aanloop naar de beurs hebben we gevraagd om in het kader van een printwedstrijd “Uw Idee … geprint in 2D of 3D ?” i.s.m. i.materialise en Océ, een synthesebeeld op één blad A1 in te sturen van een of ander architectuurproject. Er was een leuke prijzenpot voorzien en de beste realisaties werden ook tentoongesteld op de gezamenlijke stand op Architect_at_Work in Xpo Kortrijk. 

Tijdens de twee Xpo-namiddagen hebben we ongeveer vierhonderd mini-CD’s “DesignMeubelenCasteelken.bib powered by C3A” mogen weggeven aan bezoekers op onze stand: allen die aandachtig de ingezonden en geafficheeerde realisaties bekeken en beoordeeld hebben, kregen zo’n mini-CD mee met zo’n 400 desgnmeubelen in SketchUp-formaat ; voor de DWG-versie en de RVT-versie ervan kunnen de C3A-Userclubleden later nog op onze C3A-website terecht. De bezoekers op onze stand 123 waren dus niet in 123 weer weg, want velen hebben toch heel aandachtig de geprinte resultaten bekeken en gewikt en gewogen om uiteindelijk hun voorkeur uit te spreken. Niettegenstaande het supermooie lenteweer buiten was het toch contant druk op onze stand, vooral de tweede dag: op die vrijdag hebben we namelijk dubbel zoveel bezoekers gezien dan op de eerste dag (maar dat was algemeen op deze Xpo ook zo, net als op de vorige editie twee jaar geleden) ! 


De A1 inzendingen.

We hebben een mooie bloemlezing binnengekregen van diverse projecten "uit het leven gegrepen", zoals we gerealiseerd zien in onze Vlaamse regio met onze Google SketchUp PRO en Autodesk AutoCAD REVIT software - en dat was ook de bedoeling. Er zit echt vanalles tussen: nieuwbouw, verbouwing, renovatie, interieur, energie, … van voorontwerp tot realisaties ..., meubelontwerp, appartement, woningen, industriebouw, vakantiedorp, zelfs de restauratie van een klooster en verbouwing tot school. Opvallend wel dat we uitsluitend inzendingen gerealiseerd met SketchUp en met REVIT binnengekregen hebben, er zat niets tussen dat met ‘gewoon’ AutoCAD gemaakt was. Nu ja, als je de resultaten van REVIT ziet, dan is dat niet zo verwonderlijk … en de categorie 3D-Printing was echt wel voor SketchUp-realisaties bedoeld. 

In de eerste categorie hebben we uitsluitend inzendingen gerealiseerd met REVIT ontvangen, en in de tweede categorie waren alle inzendingen met SketchUp uitgewerkt. We hebben uiteindelijk geprobeerd om zoveel mogelijk inzendingen op te nemen om gepubliceerd te worden op Architect_at_Work, er viel aldus te stemmen op twaalf genomineerden. 

De winnaars én genomineerden per categorie: 

(klik op de thumbnails voor een gedetailleerde PDF - graag wat geduld, want sommige PDF’s zijn wel enkele magabytes groot) 

SketchUp-categorie: 

1. DHParchitecten.

2. DufaitDanny.pdf

3. DedeyneLuc.pdf


VervenneChris.pdf

VandeVondeleHugo.pdf


REVIT-categorie: 

1. S3Architecten.pdf

2. Q-bus.pdf

3. AAQ_deVerdieping.pdf


VanMoorleghemBjorn.pdf

NooyensKristof.pdf

WillemynsRudi.pdf


DepoortereDominiek.pdf

Als je doorklikt op de naam of thumbnail bij deze nominaties kan je deze resultaten in detail raadplegen in PDF-formaat (graag wat geduld, want sommige PDF’s zijn wel 5Mb groot), en ondertussen hangen deze realisaties in de centrale hal bij C3A, zodat onze bezoekers deze prints nog enige tijd kunnen bekijken tijdens de koffiepauzes van onze vele cursussen en workshops ... 

De drie eerste in de REVIT-categorie mogen dus elk een BONGO-bon van respectievelijk 600€, 500€ en 300€ verwachten, de drie eersten uit de SketchUp-categorie mogen elk een 3D-Print-waardebon van respectievelijk 600€, 500€ en 300€ verwachten. Met dank én proficiat aan deze deelnemers om eens op zo’n manier te laten zien wat in de praktijk met onze software gerealiseerd wordt, en ook met dank aan alle stemmers op de beurs die de moeite gedaan hebben om al deze inzendingen aandachtig te bekijken én als jury erop te stemmen !

Uiteraard ook dank aan onze sponsors die dit event op een dergelijke manier mogelijk gemaakt hebben … 


In de marge

Zie de aankondiging in vorige C3A-Wijzer voor meer details ivm dit event, en de noviteiten die C3A hier voorgesteld heeft.  Op onze stand was er (zoals altijd) veel tijd tekort, zeker geen tijd om onze innovatieve toepassingen in detail te kunnen uiteenzetten. Maar daarvoor verwijzen we graag naar onze vele kennismakings-infosessies en update-workshops...

Think Green !

In de wandelgangen van de Xpo stonden wel honderden van de Panton Chairs in ’t wit (om de bezoekers eventjes te laten uitblazen), maar op onze C3A-Stand stonden de enige twee SummerGreen versies ervan: wij hebben niet zomaar deze Summergreen Panton Chair als logo op onze mini-CD opgenomen. 

Ter ondersteuning van de C3A 2D/3D Printwedstrijd op Architect_at_Work, maar ook in het kader van de verdere uitbouw van de C3A-Extensies, werd een DesignMeubelen bibliotheek aangezet, geïnspireerd op een reeks designmeubels zoals ze te vinden zijn bij ‘t Casteelken.  Klik hier voor meer details ivm deze Design Meubelen bib !