2023
1

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

C3A is geland bij Arkance Systems

febr. 2023

 

De bouw- én IT- wereld is in constante evolutie, veranderingen zorgen ervoor dat een en ander steeds complexer wordt. We willen impact uitoefenen op de IT-ontwikkelingen in de bouw en bouwprofessionals helpen met hun digitaliseringsvraagstukken. Om deze ambities te kunnen continueren en nog beter waar te maken zijn we op zoek gegaan naar versterking … en met Arkance hebben we de perfecte match gevonden. Zo gaan we onze gezamenlijke ambities waarmaken en bouwen we vanaf nu samen aan de toekomst!

 

 

Vanaf begin februari 2023 gaat C3A verder samen met ARKANCE (dochteronderneming van MONNOYEUR). ARKANCE vervolledigt zo zijn portfolio van oplossingen en versterkt zijn leidende positie in de distributie van CAD- en BIM-technologieën in Europa.  In slechts enkele jaren is ARKANCE een belangrijke speler geworden in het Autodesk-netwerk in Europa, en neemt nu een leidende positie in veel landen in Europa. Samen met C3A versterkt ARKANCE zijn expertise in België, waar het de afgelopen jaren al verschillende belangrijke spelers heeft overgenomen: VIANOVA SYSTEMS, I-THESES, GREENOCK en 4DCAM. Samen vormt dit nu in België de sterkste groep in de AEC wereld. "We zijn zeer verheugd om het C3A-team in de familie te verwelkomen. Zij zullen met hun kennis onze groep versterken ten behoeve van al onze Europese klanten. De Benelux regio is een sterke plaats in onze strategie, waar we marktleider zijn", aldus Gregoire ARRANZ, CEO van ARKANCE.



C3A-Netwerk van bouwprofessionals wordt uitgebreid.

Met C3A werd de afgelopen 36 jaar via de C3A-Userclub een netwerk van bouwprofessionals opgebouwd, dat zijn stempel heeft gedrukt op BIM in Vlaanderen. C3A is nu neergestreken bij Arkance om de continuïteit van dit netwerk van bouwprofessionals te verzekeren én verder uit te bouwen. Momenteel wordt de grootste groep binnen de C3A-Userclub gevormd door architecten-ontwerpbureaus, die aan het begin van de BIM-keten staan: zij zijn de adviseurs voor de gebouw-eigenaren/opdrachtgevers  en adviseren ook de deelnemende bouwkundige & technische studiebureaus én aannemers aan de investeerder-bouwers. Vandaar ook een logische synergie met Arkance AEC klanten voor verdere uitbreiding in de toekomst.
C3A (Computer Assisted Arts Association) is sinds de start van de C3A-activiteiten (vanaf mei 1986) Autodesk partner en voorziet voor de meeste C3A-Userclubleden ook de Autodesk (AutoCAD & Revit) en de Trimble (SketchUp) softwarelicenties. C3A richt zich zeer bewust op de architectuursector, van ontwerp tot uitvoering, specifiek in Vlaanderen. Door de duidelijke focus op deze doelgroep van bouwprofessionals in de Vlaamse regio biedt C3A een uitstekende service in deze nichemarkt. C3A of "C-Triple-A" verwijst trouwens naar een classificatie van de hoogste kwaliteit.

Aanvullend op de basissoftware heeft C3A een werkmethodiek ontwikkeld met bijhorende sjablonen, bibliotheken en automatismen voor teksten, berekeningen, schetsen, tekeningen en BIM-modellen: de C3A-Extensies, beschikbaar via het lidmaatschap van de C3A-Userclub. Dankzij deze C3A-Extensies zijn de meeste ontwerpbureaus al vele jaren hun teksten en tekeningen automatisch aan het structureren conform het C3A-Afsprakenstelsels. Bij de steeds toenemende digitale uitwisseling van bouwdata tussen de bouwpartners biedt dit C3A-Afsprakenstelsel uitstekende richtlijnen voor de opmaak en structuur van de data en zorgt voor een dankbare standaardisatie in onze bouwsector. Dit streven naar standaardisatie en optimalisatie van digitale communicatie tussen bouwpartners (wat nu BIM wordt genoemd) is dé focus bij C3A!

C3A & Arkance partners

 

Net zoals Arkance heeft ook C3A heeft diepgaande partnerships met toonaangevende softwarefabrikanten als Autodesk en Trimble. Sinds 2012 heeft C3A ook de Autodesk Product Support en Consulting Specialisatie status voor Value Added Resellers bij Autodesk behaald. C3A is ook al vele jaren een Trimble SketchUp en Autodesk AutoCAD & REVIT Authorized Training Center. Deze trainingen worden uitstekend verzorgd met hooggekwalificeerde docenten en eigen cursusmateriaal. De cursisten beschikken over voorbeeldprojecten en oefeningen, en met de door C3A ontwikkelde cursusoefeningen (met behulp van de gelokaliseerde Vlaamse C3A-Extensies) ligt de nadruk op de praktijk zoals toegepast door bouwprofessionals in Vlaanderen.


Over ARKANCE  en ARKANCE SYSTEMS

De missie van ARKANCE is het ondersteunen van de productie- en bouwsector bij hun digitale transitie. Als partner van wereldleiders in technologie, zoals Autodesk en Trimble, en met een 800 mensen sterk netwerk van experts aanwezig in meer dan 12 landen in Europa, verdeelt en implementeert de groep digitale oplossingen in ontwerp en productie. Hiermee optimaliseren klanten van Arkance hun projecten in alle fasen van de levenscyclus, op kantoor, thuis of in het veld.


 
Binnen de ARKANCE organisatie richt ARKANCE SYSTEMS zich op het leveren van een complete software en applicatie expertise voor alle fasen van de levenscyclus van ontwerp- en bouwprojecten. Na deze overnames telt ARKANCE SYSTEMS nu 600 medewerkers waaronder meer dan 250 applicatie-ingenieurs die 120.000 gebruikers ondersteunen via een Europees netwerk in Frankrijk, BeNeLux, Polen, Finland, Litouwen, Tsjechië, Slowakije, Turkije en Hongarije, en zal blijven investeren als onderdeel van haar strategische ontwikkeling. Haar experts staan in de voorhoede van alle onderwerpen betreffende BIM, digital twins, industrie 4.0 en andere IoT's. ARKANCE SYSTEMS is een AUTODESK® PLATINUM PARTNER en TRIMBLE AUTHORIZED CHANNEL PARTNER in de regio’s waar de groep actief is. 

Het team van Arkance-Systems.be en C3A.be bij de "closing" op 3 febr. 2023

Voor meer info : zie ook
 
https://www.arkance.net  en   https://www.arkance-systems.be

 


Wat betekent dit in de praktijk?

De organisatie C3A en de C3A-Userclub zoals jullie die kennen blijft bestaan. Dezelfde mensen, dezelfde producten én dezelfde diensten blijven, en we blijven op dezelfde manier bereikbaar. Wat wel verandert is dat we C3A-Userclubleden nog beter zullen kunnen helpen: naast onze huidige kennis en expertise, kunnen we nu ook gebruik maken van de kennis en expertise van het netwerk van Arkance.  We werken nu eerst even aan de integratie en synergie tussen onze organisatie en BIM oplossingen en kijken vol spanning naar de toekomst.

 


contact voor meer info en reacties:  

Jos Vandamme   jos.vandamme@c3a.be