2014
1

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

DesignMeubelen bib verder uitgebouwd

maart 2014

In het kader van de verdere uitbouw van de C3A-Extensies, werd een DesignMeubelen bibliotheek voor SketchUp PRO uitgewerkt, geïnspireerd op een reeks designmeubels zoals ze te vinden zijn in onze regio:  zie de "DesignMeubelen.bib powered by C3A" uit een vroegere C3A-Wijzer.   Deze DesignMeubelen.bib CAD-bibliotheek powered by C3A werd eind 2011 verder uitgebreid dankzij Vitra en Extremis : zie dit artikel in C3A-Wijzer  en ... ondertussen wordt deze bibliotheek stelselmatig verder uitgebouwd. 

Hieronder een overzicht van enkele van de recentste nieuwe VITRA-aanwinsten. Ter gelegenheid van de SketchUp PRO 2014 update-workshops wordt ook eens meer in detail uiteengezet hoe deze modellen aldus in SketchUp-formaat beschikbaar gekomen zijn !


fig.: Vitra Physix

Physix

Met Physix introduceert Vitra een stoel die met een ingenieuze constructie, nieuwe zitmogelijkheden biedt. Het design van de Physix is gebaseerd op een reeks andere iconische stoelen, maar met deze bureaustoel krijgt het type een nieuwe toepassing. Met behulp van geavanceerde materialen en productietechnieken creëert Alberto Meda een geheel nieuwe, dynamische zitervaring door drie elementen met elkaar te laten samenwerken: een flexibele frameconstructie, een elastische tricotbekleding en een stabilisatiemechanisme. 

KLIK HIER voor meer details over deze Vitra Physix


fig.: Vitra Tipton

Tipton

De Tip Ton van massieve kunststof is een volkomen nieuw stoeltype. Vanuit de rechte zitpositie kan de Tip Ton enkele graden voorwaarts gekanteld worden zodat het bekken en de ruggengraat recht blijven en de bloedcirculatie naar de buik- en rugspieren verbeterd wordt. De Tip Ton is gemaakt van polypropyleen, bevat geen mechanische onderdelen en wordt uit één enkele gietvorm vervaardigd. Daardoor is de stoel zeer duurzaam en volledig recycleerbaar. De Tip Ton kan gestapeld worden en is leverbaar in acht verschillende kleuren. 

KLIK HIER voor meer details over deze Vitra Tipton


fig.: Vitra Silent Wall

Silent Wall

Het modulaire wandsysteem Silent Wall biedt een flexibel alternatief voor vaste constructies. Silent Wall bestaat uit wandelementen, die met dempend materiaal zijn gevuld en worden bekleed met  geperforeerde staalplaat of met stof. Zo krijgt Silent Wall een uitstekende geluiddempende functie. De wandelementen zijn verkrijgbaar in twee hoogten en zijn eenvoudig te plannen.

KLIK HIER voor meer details over deze Vitra Silent Wall


fig.: Vitra Workbay

Workbay

Met de Workbays hebben Ronan en Erwan Bouroullec een micro-architecturaal systeem ontworpen dat een nieuwe visie op de werkomgeving belichaamt en breekt met de kenmerkende strakke indeling van kantoorruimten.  Toch zijn de Workbays niet alleen een eenvoudig, multifunctioneel meubelsysteem. Ze bieden werknemers de vrijheid om de optimale omgeving op te zoeken voor een specifieke taak. Workbays scheppen aparte ruimten waarin individuen of groepen zich van de kantooromgeving terug kunnen afzonderen om specifieke activiteiten te verrichten.

KLIK HIER voor meer details over deze Vitra Workbay


Aangevuld in de DesignMeubelen bibliotheek voor SketchUp PRO

Ondertussen zijn deze extra meubels (en nog andere) netjes in SketchUp-formaat uitgewerkt, als aanvulling voor de DesignMeubelen bibliotheek :

Wat o.a. aangepakt werd :

  • Geometrie gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt
  • Layers verwijderd
  • Componenten vervangen door groepen
  • Dubbele lijnen en vlakken verwijderd
  • Reductie van vlakken (alhoewel, dit slecht matig want anders verdwijnen details)
  • Softening van de surfaces
  • Openen en bewaren in een ‘clean’ template.

Meer hierover in de C3A-Workshops ter gelegenheid van de nieuwe SketchUp PRO 2014 met het nieuwe 3D-Warehouse !

Zie de aankondiging van de C3A-Workshops SketchUp PRO 2014 update, voorzien op woensdag 19 maart 2014.