2008
1

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

Olivier Betonfabriek Technische Productinfo via C3A.Net

januari 2008

Olivier betonfabriek, de Rumbeekse fabrikant van prefab betonnen putten heeft ervoor gekozen om haar technische productinformatie via C3A.Net te verspreiden. Stap voor stap zullen de CAD-tekeningen en C3A-conforme bestekteksten van het volledige gamma online geplaatst worden. Ondertussen kan je trouwens al heel wat 3D SketchUp-modellen downloaden zoals geïllustreerd in onderstaande afbeeldingen.

CAD-Tekeningen van Putten

Het gamma betonnen putten is doorheen de jaren steeds verder geëvolueerd en kent door de inbouw van allerlei toebehoren steeds meer toepassingsmogelijkheden. Denken we maar aan het integreren van een regenwaterfilter, rustige toevoer, drijvende aanzuigleiding en overloopsifon die een regenwaterput omtovert tot een combitank. Of een septische put die door het inbouwen van een bioreactor wordt opgewaardeerd tot een IBA.

Dergelijke toepassingen vereisen ook een correcte plaatsing. En deze begint bij een goede voorbereiding, met name een correct plan. En daarom wil Olivier betonfabriek haar volledige gamma niet alleen in pdf-formaat, maar ook in CAD-versie ter beschikking stellen van de architecten en andere voorschrijvers van de C3A-Userclub.

SketchUp-modellen van Olivier Betonfabriek

Om deze nieuwe toepassingen visueel te helpen verduidelijken werd ervoor geopteerd om in ieder productgamma een rubriek SketchUp te voorzien.

Figuur: SketchUp-modellen van Olivier Betonfabriek beschikbaar via C3A.Net

Daarin is van ieder type product een 3D-afbeelding opgenomen die niet alleen toelaat het afgewerkte product van alle kanten te bekijken, maar ook de volledige inbouw in de put illustreert.

Handleidingen in Film-vorm

Leuk detail is dat ditzelfde programma werd gebruikt om een filmpje te realiseren dat duidelijk maakt hoe de bekisting van een gekoppelde garagesmeerput moet worden geplaatst. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden en maken het, zelfs tot in Polen, duidelijk hoe twee prefabelementen van een garagesmeerput voor vrachtwagens aan elkaar moeten gekoppeld worden.