2021
4

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

Print, Plot en Publish ... en de Layout voorbereidingen

15 en 22 dec. 2021

Om 2021 af te sluiten met een nuttig webinar voor onze AutoCAD, Revit en SketchUp PRO gebruikers, verzorgden we op woensdag 15 dec. en 22 dec. 2021 enkele korte maar krachtige webinars met heel wat tips & trics voor het optimaal printen, plotten en publishen van uw tekeningen vanuit AutoCAD, Revit en SketchUp PRO.  Voor sommigen heeft Printen of Plotten dezelfde betekenis, en blijkbaar hebben velen de Publish optie nog nooit toegepast ...



In deze webinars hebben we het eerst en vooral over de faciliteiten om de Layouts, Drawing Sheets of "Tekenbladen" goed voor te bereiden. Goed gebruik van benamingen en voorbereide plot-views hierbij, en de combinatie van raster-beelden en vectoriële tekeningen, blijkt helemaal niet evident.  En dan zijn er nog heel wat print-instellingen die best wel eens verder mogen worden verduidelijkt.  Goed voorbereide templates kunnen daar uitstekend bij helpen.  



De Layouts of Drawing Sheets kunnen dan geprint of gepublished worden naar een printer of plotter, waarbij sommige apparaten printerdrivers hebben met bijzondere post-processing faciliteiten. Maar uiteraard dat ook het aanmaken van goede PDF-eindresultaten aan bod komt, met als voorbeeld de opmaak van de PDF's voor de Omgevingsvergunning (bij AutoCAD en Revit). 

Klik hieronder voor de drie aanvullende aankondigingen met meer details i.v.m. deze drie webinars:

Bij de aankondiging werd meteen vermeld dat men zich voor één, twee of alle drie de webinars kon aanmelden. En ... als het moment niet paste, geen erg: allen die zich aanmelden krijgen achteraf de handleiding van deze sessie én de video-opname toegestuurd ... zodat ze dit dan misschien in het eindejaars- of nieuwjaars-verlof met meer tijd rustig kunnen doornemen. 


Voor de drie sessies samen waren er ongeveer 170 inschijvingen, met de meeste aanmeldingen voor de Revit-sessie ... Verschillende deelnemers hadden de opmerking "als het moment niet past, geen erg: allen die zich aanmelden krijgen achteraf de handleiding van deze sessie én de video-opname toegestuurd" goed begrepen, heel wat hebben effectief geopteerd om dit dan achteraf, als't beter paste, eens rustig door te nemen.

Heb je deze sessie(s) gemist ? Geen erg:  op aanvraag kunnen we de handleidingen en de video-opnames nog beschikbaar stellen ! Vraag ernaar bij C3A !