2016
3

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

nieuwe C3A-cursus BIM met Revit voor project en werfleiders

september 2016

Bij BIM vormt een virtueel intelligent 3D-model van het bouwproject een belangrijk onderdeel, deze BIM-modellen worden steeds meer met Revit uitgewerkt én worden ook steeds meer in Revit-formaat tussen de bouwpartners uitgewisseld. Maar … hoe kan je best omspringen met zo’n BIM-model, en hoe kan je dit best visualiseren en analyseren ?

 

Deze C3A-cursus spitst zich toe op het verwerven van inzicht in een BIM-model met Revit, zonder daarbij te willen modelleren. We gaan uiteraard uit van een “volgens de regels” goed opgebouwd Revit model (conform de C3A-Extensies en Revit Standards) dat kan gevisualiseerd en geanalyseerd worden. 

Doelgroep voor deze cursus: bouwprofessionals die niet zelf met Revit BIM-modellen willen opbouwen, maar deze wel willen bestuderen, visualiseren en analyseren. Ook zeer geschikt voor bijv. architecten of zelfs bouwheren die niet zelf Revit-modellen opmaken, maar deze wel willen naar waarde kunnen inschatten en optimaal interpreteren.


 

Programma van deze cursus

  • Besturing Revit – User Interface
  • Structuur van het BIM-model
  • Aanmaken en instellen van extra views (plannen, doorsnedes, aanzichten, 3D’s én tekeningen)
  • Genereren van extra specifieke meetstaat-tabellen en export van bouwdata naar Excel
  • Analyse van het gebouwmodel voor zonne-schaduw studies en energieprestatie-studies
  • Printen van views uit Revit
  • Exporteren van views, tekeningen en 3D modellen naar Acrobat PDF, AutoCAD DWG, Navisworks NWC e.a.

 

 

 

Klik op de inhoudstabel hiernaast voor een meer gedetailleerd overzicht van de thema's uit deze cursusdag. 


Testimonials

Deze cursus is voor het eerst doorgegaan in sept. 2016: een eerste cursusdag op maandag 12 sept., én dezelfde cursus ook verspreid over twee avonden, op 15 en 22 sept. 2016. Na deze eerste cursussen werd via een evaluatieformulier gepolst naar de reacties van de deelnemers, hieronder een greep uit enkele spontane uitspraken zoals geformuleerd op het einde van de cursus:

K.C.:     “Goede initiatie om wegwijs en voeling te krijgen met Revit, op maat van projectarchitecten.

D.D.:    “Goede basis om een Revit-model te bekijken, meten, schedules te maken.

J.D.:     “Een goede introductie in de mogelijkheden van Revit en een goede basis om nazicht van Revit-modellen te doen.

E.D.      “Ondanks mijn kennis van BIM toch nieuwe zaken geleerd. Goed en duidelijk uitgelegd, verzorgde cursus.

T.D.      “De cursusdag heeft geboden wat ik ervan verwacht had. Het was een eerste kennismaking met Revit voor mij maar het was goed te volgen.

B.D.      “Een heel boeiende en praktische toelichting over het mee-werken met Revit.

J.K.       “De cursus beantwoordt geheel aan mijn verwachting betreffende een nuttige introductie Revit, bruikbaar op kantoor in dialoog met collega’s die tekenen in Revit. Deze cursus zou ook een vertrekpunt kunnen zijn voor een meer diepgaande cursus …

M.W.   “Geslaagde kennismaking met Revit, iets te kort in tijd …

S.J.       “Na deze les kan men nuttige informatie uit zo’n BIM-model halen.

A.L.      “Interessant, praktisch en overzichtelijk.

P.E.      “Interessante benadering van Revit voor personen die de software niet dagelijks gebruiken.

N.M.    “Alle verwachtingen tenvolle ingelost en honger naar meer."

D.M.    “Zeer nuttig voor zaakvoerders die zelf niet met Revit tekenen, maar inzicht willen krijgen in wat hun medewerkers ermee kunnen doen. Een goed overzicht van de mogelijkheden met Revit."

 


Extra cursus uit de C3A-reeks BIM-met-Revit

Deze cursusdag is aanvullend op de reeks BIM-met-Revit opleidingen die C3A al meer dan 10 jaar verzorgt. KLIK HIER voor een globaal overzicht van deze cursussen en workshops. En via de Webaankondiging van deze cursusdag zie je meteen de eerstkomende voorziene cursusdagen, daar kan u zich ook meteen inschrijven. Net zoals in sept. is ook in okt. 2016 al meteen zo'n cursus op twee avonden ( 3 en 10 okt) én op een volle dag (donderdag 13 okt.) voorzien ... we veronderstellen dat deze cursus ook in de toekomst regelmatig zal verzorgd worden. 

Deze cursus kan ook een uitstekende voorbereiding zijn op de heel regelmatig georganiseerde c3a-zesdaagse-basiscursus-revit !