2013
3

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

LCC-Plafonds bestekteksten op C3A.net

september 2013

Met liefde voor het vak, uitgebreide kennis van lineaire metalen plafondpanelen, en zin voor innovatie biedt LCC-Plafonds u een volledig assortiment metalen plafondpanelen. Van smalle lineaire (30 mm) tot brede panelen (600 mm). Hiermee brengt LCC zowel kleine als grote projecten tot een goed einde. En verbaast het particulieren en professionelen met zowel modulaire als niet-modulaire toepassingen.

En ... de bestekteksten van LCC-Plafonds staan vanaf nu ook op C3A.net , netjes opgemaakt in Word conform de C3A-Extensies werkmethodiek: zie /20_C3A_Materials/LCC-Plafonds op C3A.net.

 


fig.: een BL plafond bij de firma Egberghs in Hasselt
Fotografie: Bart Gosselin photografy

LCC-Plafonds: dé specialist in metalen plafonds

Al meer dan veertig jaar ontwikkelt en produceert LCC metalen plafondpanelen. Vanaf het begin zijn wij een degelijke partner van architecten, ingenieurs, dealers, plaatsers en bouwheren die ons waarderen voor onze vakkennis en betrouwbaarheid.

LCC-Plafonds biedt u een volledig assortiment metalen plafondpanelen. Van smal (30 mm) tot breed (600 mm), voor kleine en voor grote projecten, modulair of niet modulair, voor binnen of buiten:  met LCC-Plafonds brengt u elk project tot een goed einde. Onze plafonds hebben een lange levensduur, zijn budgetvriendelijk, zijn flexibel en esthetisch en bieden een optimaal akoestisch comfort. Bovendien zijn ze geschikt voor vrijwel elke sector: kantoren, industrie, gezondheidszorg, onderwijs, sport en ontspanning, vervoer- en transportsector...

 

Lange levensduur

De kracht van LCC-Plafonds omvat verschillende domeinen. Een van de grootste troeven is ongetwijfeld de lange levensduur: een metalen LCC-plafond gaat gemakkelijk dertig jaar mee. U hoeft het niet tussentijds te schilderen of te vervangen. 

Maar ook de eenvoud van het onderhoud ervaren onze klanten als zeer positief. LCC-plafondpanelen zijn afgewerkt met een hoogwaardige lak. U heeft geen speciale reinigingsproducten nodig. Bovendien kunt u, voor eventuele werken boven het plafond, een paneel eenvoudig demonteren en zonder beschadiging terugplaatsen. Een onzichtbaar maar niet minder belangrijk pluspunt is de brandstabiliteit. Alle stalen LCC-plafonds zijn hierop uitvoerig getest en ze voldoen ruimschoots aan de NBN 713.020 norm.


fig.: een XL plafond bij A.2R.C in Brussel
Fotografie: Bart Gosselin photografy

Budgetvriendelijk

Door de combinatie van ons optimaal aankoopbeleid met ons efficiënt productieproces is een metalen LCC-plafond goedkoper dan u verwacht . Als marktleider voor metalen plafondpanelen in België heeft LCC-Plafonds goede afspraken met metaalleveranciers en partners. Daar komt bij dat we enkel de panelen produceren die u nodig heeft. Zo vermijden we overproductie, hebben we nauwelijks afval en dus ook geen overbodige kosten. Dit alles heeft een gunstig effect op de prijs. Door de lange levensduur van een LCC-plafond verdient u uw investering snel terug. U zit goed voor minstens dertig jaar waarin u het niet hoeft te vervangen of te schilderen. 

 

Esthetisch maatwerk

Een metalen LCC-plafond is zeer flexibel in ontwerp: het wordt op maat gemaakt voor elke mogelijke ruimte. Spots, armaturen, sprinklers of andere technieken zijn zeer eenvoudig in te bouwen. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende paneelbreedtes, een open of een gesloten voeg en uit verschillende kleuren. Zowel voor kleine als voor grote ruimtes, voor binnen of voor buiten heeft LCC de gepaste oplossing. Voor zwembaden en andere vochtige of agressieve omgevingen (met  chemische producten, laboratoria …) is er onze ‘DuplexCoat’ een exclusief door LCC-Plafonds ontworpen concept voor deze moeilijke omstandigheden.


fig.: een CL plafond in de Ellipse building in Brussel

Akoestisch comfort

Anno 2013 werken veel bedrijven met ‘open offices’. Meerdere personen zitten samen in een grotere ruimte. Een goede akoestiek is dan cruciaal. LCC-Plafonds optimaliseert de akoestiek en verhoogt de geluidsabsorptie door perforatie en/of isolatie in de plafondpanelen. Dit verbetert de spraakverstaanbaarheid en zorgt voor een comfortabele werkomgeving. Ook in scholen, vergaderzalen, openbare gebouwen, sporthallen, culturele centra, zorgcentra en nagenoeg elk ander kader is een goede akoestiek essentieel. 

 

Belgisch, duurzaam kwaliteitsproduct

Al ruim vier decennia lang ontwerpen en produceren wij metalen plafondpanelen in onze eigen fabriek in Antwerpen (Wilrijk). LCC-Plafonds kiest daarbij bewust voor oplossingen met een minimale ecologische impact:

  • LCC-plafondpanelen worden vervaardigd uit ecologisch verantwoord, duurzaam materiaal en zijn in zeer hoge mate recyclebaar
  • we produceren met onze eigen groene stroom en maken maximaal gebruik van duurzame en milieuvriendelijke productietechnieken
  • onze verpakkingsfolie is 100% recyclebaar
  • de afstand tussen grondstof en installatie beperken we tot het minimum zodat de CO2-uitstoot van uw project binnen de perken blijft
  • maatwerk = minder afval

 

 



Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Kijk op lcc-plafonds.be of neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder:

Annemie Declercq, Verkoop, +32 3 897 13 04,  annemie.declercq@lcc-plafonds.eu 

Martine Driesen, Consultant +32 496 16 53 56,  martine.driesen@lcc-plafonds.eu

LCC-Plafonds, Fotografielaan 49-51, 2610 Antwerpen (Wilrijk)


En ... de bestekteksten van LCC-Plafonds staan vanaf nu ook op C3A.net , netjes opgemaakt in Word conform de C3A-Extensies werkmethodiek: zie /20_C3A_Materials/LCC-Plafonds op C3A.net.