2010
1

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

Eternit op C3A.Net

januari 2010

Eternit is één van de vele bouwproductfabrikanten die bij de C3A-Userclub aangesloten zijn en via de formule “C3A-Materials” zorg dragen voor goed bruikbare digitale ontwerpdata. De goed opgemaakte bestekteksten en technische details in DWG-formaat, zoals die door Eternit gepubliceerd staan op C3A.Net, waren heel praktisch bruikbaar bij de voorbereiding van de vernieuwing van het C3A-Gebouw.

C3A-Materials: Architect is vragende partij!

Architecten, ontwerpers en uitvoerders zijn vaak op zoek naar technische informatie die ze meteen kunnen integreren in hun projectdossiers: bestekteksten, CAD-tekeningen, technische details,... Zowel architecten, aannemers als bouwfabrikanten hebben dan ook alle belang aan een duidelijke standaard voor de opbouw en (digitale) verspreiding van hun bestekteksten en CAD-tekeningen!

C3A-Materials is de verzamelnaam die alle activiteiten bundelt om bouwproduct-fabrikanten bij de staan bij de opbouw en verspreiding van intelligente direct bruikbare productdata. Dit behelst dus zowel bestekteksten, CAD-details, CAD-tekeningen, CAD-Blocks, CAD-stijlen, CAD-families (Revit!), CAD-visualisaties,... kortom alle mogelijke digitale productdata die bouwfabrikanten aanreiken aan ontwerpers.

C3A-Materials stelt zich duidelijk tot doel hier wat ‘lijn’ in te brengen. Het C3A-Afsprakenstelsel Digitale Bouwdata geldt hierbij als leidraad, en de publicatie via C3A.Net is een belangrijk deelaspect.

Eternit digitale bouwproductdata

De meer dan drieduizend geregistreerde en regelmatige bezoekers op C3A.Net passeren eigenlijk dagelijks de productfolders van deze bouwproductfabrikanten als ze inloggen op C3A.Net voor onze C3A-Extensies of C3A-Support. Kleine moeite om in ’t passeren ook eens bij deze productfabrikanten binnen te gaan, en op een snelle wijze bereikbaar vanaf de werkpost vanuit de C3A-Extensies. Als men in C3A.Net op de hoofdfolder van de fabrikant aantikt, dan komt opzij ook de algemene website van deze fabrikant beschikbaar. Maar links op het scherm, in een duidelijk georganiseerde folderstructuur, zijn de goed geformateerde bestekteksten en technische CAD-details meteen downloadbaar beschikbaar. Op eenzelfde manier zoals dit nu al voor vele bouwproductfabrikanten het geval is.

Uiteraard verwachten we dat de bouwproducten deze productdata up-to-date houden en verder uitbouwen bij vernieuwingen in hun productgamma. Maar ook Eternit heeft een technisch team beschikbaar, met enkele medewerkers die ook al bij C3A opleidingen gevolgd hebben, en die precies weten hoe dit moet...

Zie het volgende artikel in deze C3A-Wijzer ivm de “Matamorfose van het C3A-Gebouw” met de geventileerde Eternit-voorzetgevel!