2006
2

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

Case study C3A-Materials Betafence

april 2006

Betafence produceert afrasteringen en toegangscontrolesystemen voor industriële, residentiële en landbouwtoepassingen. Via het C3A-Materials lidmaatschap ondersteunt Betafence het streven van CAAA vzw naar beter bruikbare bestekteksten. Op het C3A-event van 10 mei zal Betafence alvast zijn visie omtrent de ondersteuning van de architect verder toelichten. Natuurlijk komt daarbij ook even het gamma van Betafence aan bod; meer specifiek hoe u als architect beveiliging combineert met creativiteit en esthetiek! In deze C3A-Wijzer alvast een voorproefje.

Hoe ondersteunt en begeleidt Betafence de architect bij projecten?

Architecten en ontwerpers kunnen bij Betafence rekenen op een goed uitgebouwde technische ondersteuning. Bij elk grootschalig project doorloopt het projectteam steeds volgende 5 stadia:

  • Definiëring
  • Ontwikkeling
  • Plaatsing
  • Nazorg
  • Informatie

C3A-Materials Website: Betafence

Zorgvuldige definiëring

Ervaring leert dat het aangewezen is Betafence zo vroeg mogelijk te betrekken in de bespreking van een project. Via een duidelijk inzicht in de specifieke behoeften kunnen we u van meet af aan informeren en adviseren om de beste afrasteringoplossing te verzekeren.

Duidelijke ontwikkeling

Kwalitatieve verstrekking van informatie is essentieel. Hierbij maken we gebruik van zogenaamde “shopdrawings”. Dit zijn gedetailleerde tekeningen met informatie over de samenstelling van een systeem en stap voor stap instructies voor de montage. Die tekeningen zorgen voor duidelijkheid en omvatten gegevens voor de leverancier, de architect, de klant.

Het lidmaatschap van de C3A-Materials kadert ook in dit verhaal. De C3A-bestekteksten beschikbaar via C3A.Net helpen u als architect om op een uniforme manier de afrastering in het bouwproject op te nemen en correct voor te schrijven.

Plaatsing

De plaatsing van de veiligheidsafrastering gebeurt door onze gespecialiseerde plaatsers.

Securifor: Botanic Building

Degelijke nazorg

Kwaliteit staat steeds voorop bij Betafence. Voor projecten met 100% Betafence Materiaal, geïnstalleerd door onze gespecialiseerde plaatsers kan een garantie van 10 jaar onderschreven worden.

Duidelijke informatie

Ondersteunende montagehandleiding, instructies voor de gebruiker (vb. bij geautomatiseerde schuifpoorten), technische tekeningen, begeleiding van een Betafence adviseur resulteren in een mooie referentie!

Betafence Securifor: een sterk staaltje

Betafence ontwikkelde het Securifor afrasteringssysteem voor projecten met een hoog veiligheidsrisico. De combinatie van de stevige draaddiameter en de kleine maasopeningen zorgt ervoor dat de panelen bijna niet te beklimmen en uiterst moeilijk door te knippen zijn.

Securifor bestaat in 4 versies: Securifor, Securifor 3D, de extra stevige Securifor 2D en Securifor 2D Varimesh panelen met progressief grotere maasgroottes. Ondanks de kleine maasopeningen blijft de doorkijk optimaal behouden. Voeg daarbij het aantrekkelijke design van de afrastering en de neutrale groene kleur (of andere RAL-kleuren) en u hebt een passend antwoord op de vraag naar esthetisch verantwoorde beveiliging.

Securifor in de praktijk:

  • TGV
  • Jeugdinstellingen, gevangenissen
  • Diverse wagenparken
  • Computercentra
  • Architecturale toepassingen : vb. Botanic Building
  • Brugbeveiliging