2016
1

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

C3A vernieuwt ook dit jaar Hardware - versie jan. 2016

januari 2016

Volledig afgewerkte totaalsystemen inclusief de hardware zorgen voor de meest efficiënte totaaloplossing. Daarom verzorgt C3A bij vele C3A-Userclubleden al vele jaren ook de noodzakelijke hardware. Ook de CAD/BIM-werkposten in het C3A-Cursuslokaal worden regelmatig vernieuwd, en gecombineerd met deze vernieuwing zorgen we ervoor dat ook geïnteresseerde C3A-Userclubleden daar mee kunnen van profiteren, en dan niet enkel via tips die we in dit artikel uiteenzetten maar ook met de door ons samengestelde specifieke configuraties.
Samen met deze actie kunnen C3A-Userclubleden mee intekenen voor de aankoop van deze combinaties aan uitzonderlijke promo-prijzen, en ... voor de liefhebbers hebben we een 14-tal "okkazie"-machines uit ons cursuslokaal in het aanbod, ook aan uitzonderlijke condities ...

Wij krijgen regelmatig de vraag naar de "minimum vereisten" van de PC voor het draaien van de (vooral grafische) software, maar ... die vraag begint al slecht: de "minimum vereiste" is niet relevant, wel wat prijs/kwaliteit een goede oplossing is. Software updates vergen meestal wat meer van de computer, maar de steeds vernieuwende apparatuur en steeds efficiënter werkende software zorgt toch voor telkens betere totaaloplossingen. De goede keuze hangt ook sterk samen met de specifieke meest gebruikte software-applicatie ... en dan denken wij niet aan Microsoft Office maar aan de grafische toepassingen zoals AutoCAD, Revit en/of 3ds MAX .

Voor de CAD-werkposten in het cursuslokaal hebben we uitstekend uitgebalanceerde combinaties met de nieuwste ingrediënten samengesteld, waarmee we dan bij Fujitsu aankloppen voor een “Special Deal-prijsje”. En meteen hebben we ook gezorgd voor enkele varianten, geschikt voor onze meest veeleisende Revit- en 3ds MAX-gebruikers !


Belangrijkste PC-onderdelen

De belangrijkste onderdelen van een grafische werkpost zijn de processor, RAM, opslag (capaciteit én snelheid) en graphics. En dan mag je natuurlijk nog de kwaliteit van het display (waar je constant zit op te kijken) niet vergeten. In dit overzicht wat meer uitleg over deze onderdelen, telkens met aandacht voor de impakt op onze softwaretoepassingen én met een indicatie van prijs. Bij dit overzicht bekijken we ook specifiek de onderdelen en hun impakt voor onze meest veeleisende toepassingen die we in onze uiteindelijke hardware-keuze terugvinden, gevolgd door een overzicht van de apparatuur die wij meest voorstellen.


Intel Core i7 of een Xeon processor ? 

fig.: de Intel Core i7-6700

De processor blijft de centrale motor van onze computer, en dat is bijna altijd een Intel-processor. Een Intel Core i5 en zeker i3 valt absoluut uit de boot voor onze toepassingen maar ... kiezen we dan best voor de recentste Intel Core i7 of een Xeon processor ? Die Xeon-processors worden dan nog in tientallen variëteiten aangeboden.

Het antwoord hangt af van de applicaties die je wil gebruiken. Als Ghz clockspeed belangrijker is dan het aantal kernen of cores, dan zal een i7 prijs-kwaliteit beter scoren dan een Xeon, maar specifiek voor 3D rendering zal een Xeon met meer cpu-kernen het dan weer beter doen. De Core i7 heeft ook onboard-graphics terwijl een Xeon vooral meer cores kan combineren. Voor high-end Servers is een Xeon-processor aangewezen, ook voor 3D Rendersnelheid met 3ds MAX is een Xeon-processor met meer kernen echt wel relevant, maar voor Revit is meer RAM en hogere kloksnelheid belangrijker dan Multi-Processing. Alhoewel de recentste Revit 2016 bij heel wat meer acties efficiënt gebruik kan maken van Multi-Core processing. Prijs/kwaliteit gezien is de recentste Core i7-6700 voor Revit onze beste keuze, enkel voor specifieke Render-werkposten met 3ds MAX zouden we een (duurdere, met heel wat meer CPU-kernen) Xeon E5-processor overwegen.

De zesde generatie Intel Core i7 processors leveren een nieuwe klasse van computerkracht met een groot aantal nieuwe functies voor gebruik in de nieuwste generatie pc's en notebooks. Dankzij de geïntegreerde Intel Hyper-Threading Technologie kan elke processorkern aan twee taken tegelijkertijd werken voor vloeiend multitasken, terwijl Intel Iris graphics spetterende 3D beelden en snellere en geavanceerdere bewerking van video's en foto's mogelijk maakt.

prijsindicatie van zo'n Intel-processor*:

  • Core i3-6100 3.4Ghz  €160
  • Core i5-6500 3.5Ghz  €280
  • Core i7-6700 4.0Ghz  €430
  • Xeon E3-1245 3.5Ghz  €430
  • Xeon E5-2630 2.4Ghz  €1040
  • Xeon E5-2697 2.6Ghz  €3600

Opm.: die Ghz clock-speed is ook afhankelijk van het type motherboard & socket ... en er zijn nog heel wat varianten op deze processoren, vooral bij de Xeon-reeks.


Centraal geheugen: DDR4 SDRAM 

DDR4 SDRAM of "Double Data Rate fourth generation Synchronous Dynamic Random-Access Memory" van de 4e generatie combineert een lager voltage en hogere densiteit en resulteert in weeral eens hogere (data-transfer) snelheid. 8Gb RAM is ondertussen een minimum vereiste geworden, maar voor beter gebruik van onze grafische applicaties is meer RAM aangewezen. 

Wat de kostprijs van dergelijke geheugenmodules betreft: een 16GbRAM DDR4-2133 SDRAM module kost nu (jan. 2016) ongeveer 180€ (en dat is ooit véél duurder geweest), en in de nieuwste PC's zoals de Fujitsu W550 kan je vier zo'n modules van 16Gb samen plaatsen. Het duurdere ECC-ram is immuun tegen zogenaamde single-bit errors, of wordt ingezet waar data-corruptie helemaal niet geaccepteerd wordt, en zouden we wel reserveren voor servers of bij de krachtigste workstations waar deze meerprijs voor ECC-ram dan ook het verschil niet meer uitmaakt.

RAM is zuurstof voor veel applicaties, vooral voor Revit. Als Revit "out of memory" raakt, dan valt de snelheid helemaal weg. Als vuistregel kan je stellen dat Revit best 20x de RAM van de RVT-file mag hebben (opgelet: tel bij gelinkte files meteen de verschillende files samen). Een 200Mb Revit-file peuzelt aldus ongeveer 4Gb RAM op, maar als je dit toevoegt aan de ongeveer 4Gb RAM die ook al door Windows en een openstaande webbrowser gebruikt wordt, dan zit je al rap aan 8Gb. 16 Gb is daarom voor Revit geen overbodige luxe, en als je Revit-bestanden in de grootteorde van 800Mb zou gaan gebruiken, dan kan je best 32Gb RAM in uw systeem voorzien.


Opslag: de harddisk

fig.: PCIe M.2 Solid State Disk

De "HardDisk" vormt typisch de bottleneck bij het opstarten van de PC, het starten van applicaties en inladen en opslaan van grotere bestanden. Solid State disks, die nu al een paar jaar courant geworden zijn, presteren opvallend beter dan de standard harddisks.  Kenmerkend aan Solid State Drives is dat er geen bewegende onderdelen gebruikt worden die wel in de klassieke harddisks te vinden zijn, zoals een roterende schijf of bewegende lees- en schrijfkoppen. Hierdoor treden er (weinig tot) geen mechanische fouten meer op en behoort het wachten op de schijf en het positioneren van de koppen tot het verleden. Gegevens kunnen - onafhankelijk van waar ze zijn opgeslagen - altijd even snel gevonden worden. Defragmenteren is niet meer nodig; bestanden die uit duizenden fragmenten bestaan worden nagenoeg net zo snel gelezen als een aaneengesloten bestand. Ook het wegschrijven van gegevens gaat veel sneller bij een SSD ten opzichte van een klassieke harddisk. Er zitten vaak meerdere geheugenmodules in een SSD, die onafhankelijk van elkaar data kunnen wegschrijven.  

Nog maar pas zijn ook PCIe M.2 Solid State disks beschikbaar gekomen. Zo'n Solid State Disks PCIe 256Gb M.2 zou tot 4x sneller te zijn dan de huidige generatie SSD’s (tot snelheden van 2Gb/sec tov. 500Mb/sec. voorheen), maar veel hangt ook af van de M.2 interface of socket op de motherboard dat daar ook moet voor aangepast zijn. Dit is weeral eens een nieuwe opslag-technologie, met een "Small Form Factor" M.2 connector ipv de SATA technologie, met voelbaar effect bij het inladen van grote bestanden of starten van omvangrijke software. Ook het Operating System moet daarvoor voorzien zijn, en met Windows 10 lukt dit blijkbaar beter dan met voorgaande versies, vooral als je zo'n disk als boot-disk wil gebruiken.

Het grootste nadeel is de kostprijs van deze SSD's tov de klassieke SATA III disks, en een 256Gb drive om daar Windows, Office, SketchUp en vooral ook een Autodesk BDS Suite Premium op te installeren is echt geen overdreven luxe ... maar een 512Gb SSD kost meteen het dubbele tov een 256Gb uitvoering. Vandaar dat we in een nieuwe PC zo'n SSD-disk als opstart- en software-disk (als c-drive) meestal aanvullen met een goedkopere SATA III met een hogere opslagcapaciteit.  1000Gb kost daar dan maar zo'n 20€ meer dan 500Gb : 

prijsindicatie van zo'n harddisks*:

  • SSD PCIe 256Gb M.2 HighEnd   €320
  • SSD PCIe 512Gb M.2 HighEnd   €640
  • SSD SATA III  256Gb    €180
  • SSD SATA III  512Gb    €360
  • HDD SATA III  500Gb 7.2k  €60
  • HDD SATA III 1000Gb 7.2k  €80

De grafische kaart: NVIDIA Quadro's

fig.: overzicht van de NVIDIA Quadro Graphics Cards

Voor workstation-gebruikers bieden de NVIDIA's Quadro Professional Graphics Cards toch een belangrijke meerwaarde tov de Geforce Consumer Graphics Cards. De Quadro's worden met hogere kwaliteit gefabriceerd, worden grondiger getest en gecontroleerd, en zijn vooral voorzien van betere software-drivers voor allerlei specifieke applicaties, in het bijzonder voor onze professionale CAD, BIM en 3D visualisaties-software. Bij de GeForce kaarten wordt vooral gemikt op de Game-wereld. Enkel voor de Quadro-kaarten voorzien software-fabrikanten zoals Microsoft (voor Windows) en Autodesk (voor AutoCAD, REVIT en 3ds MAX) specifieke drivers die de performantie en kwaliteit van de applicatie sterk ondersteunen. Zie o.a. deze  HP_WhitePaper_NVIDIA_Quadro_vs_GeForce.pdf 

Wij verwachten een fatsoenlijke interactieve grafische snelheid voor onze applicaties, maar de vraag naar HighEnd grafische kaarten met hoge GPU-snelheden (via accellerators op de grafische kaart) is sterk afgenomen met de nieuwe rendertechnieken die vooral op processorsnelheid en meerdere cores werken, en die in een netwerk op meerdere PC's, of in de cloudomgeving op veel meer PC's ineens hun renderesultaat berekenen. 

prijsindicatie van deze grafische kaarten*:

  •  Quadro K420 - €120 
  •  Quadro K620 - €180 
  •  Quadro K2200 - €500 
  •  Quadro K4200 - €960 
  •  Quadro K5200 - €2200 

De Quadro K2200 is het type dat we als prijs/kwaliteit beste keuze in de nieuwste C3A-cursus-pc's voorzien hebben. Voor een administratieve werkpost waar we vooral met Office en Internet, eventueel ook met enkel AutoCAD LT 2D,  aan de slag gaan, is zo'n Quadro K620 ook al een degelijke oplossing, en enkel bij de workstations waar continue met software zoals 3ds MAX visualisaties en animaties uitgewerkt worden zouden we opteren voor zo'n K4200 of (veel duurdere) K5200 ...

NVIDIA voorziet ook een reeks Quadro's voor mobile workstations, die dan ook voorzien zijn in de krachtigste HP Zbooks. Zie deze NVIDIA webpagina met de nieuwste NVIDIA Quadro M-reeks voor de krachtigste mobile workstations.


Conclusie ivm deze hardware-onderdelen:

Dit blijft een combinatie van veel factoren ... waarbij we best kunnen rekenen op een hardware-fabrikant die al deze aspecten netjes op elkaar afstemt en de samenhang tussen al die onderdelen optimaal verzorgt. Vandaar dat wij ons beperken tot enkele specifieke combinaties, vooral Fujitsu voor de desktop workstations en HP voor de krachtiger portable werkstations.

*bovenvermelde prijsindicaties zijn de listprijzen bij aankoop geïntegreerd in Fujitsu-workstations, dd. januari 2016, en kunnen bij sommige leveranciers wel afwijken, want ook voor dergelijke onderdelen zijn varianten met verschillende kwaliteiten mogelijk 

Opgelet: de meest geschikte software met voldoende kennis en een efficiënte werkmethodiek gebruiken zal veel meer rendement opleveren dan weer eens iets snellere apparatuur, maar de combinatie van de beste hardware, software én knowhow is natuurlijk ideaal ! 



Specifieke oplossingen 

Fujitsu Computers en HP Portables 

C3A is al vele jaren Fujitsu Business Partner, en combineert deze basisapparatuur met de gewenste randapparatuur en noodzakelijke software tot een goed geïnstalleerd en geconfigureerd totaalsysteem. Naast de professionele desktop-Esprimo-PC’s zijn ook de krachtigste Celsius-workstations beschikbaar en aanvullend op het Fujitsu-gamma levert C3A ook de krachtigste HP Notebooks uit de professionele reeks. Aanvullend op deze basis-apparatuur verzorgt C3A desgewenst allerlei toebehoren, zoals specifieke in- en output-apparatuur (keyboards, mouses, speakers, enz.), scanners, backup-systemen, switches, routers, enz. 

Fujitsu is zeer begaan met Green IT in al hun producten en processen. Als bewijs van hun innovatieve aanpak op dit vlak heeft Fujitsu hun eigen Green IT label, dat nu verschijnt op al hun producten die in aanmerking komen. Dit heeft o.a. te maken met zoveel mogelijk milieubewust en -verantwoord produceren en leveren van IT producten en oplossingen, en het op gang brengen en houden van duurzaamheid in de productie processen en de totale supply chain. Bij onze gebouwen liggen steeds meer architect-ontwerpers hier ook wakker van … 


Nieuwe PC’s in het C3A-cursuslokaal

figuur: een Celsius W550 (links) zit in een compacte kast, maar de Celsius M740 en R940 ernaast vallen wat groter uit … …

Ook C3A moet regelmatig investeren in nieuwe en krachtiger apparatuur, nu ook weer rekening houdend met de overschakeling naar Windows 10 (64 bit) met de nieuwe MS-Office 2016 64bit, een nieuwe SketchUp PRO 2016 64-bit  én vooral de nieuwe releases van de Autodesk 2016 software. Bij Fujitsu, onze “C3A-PC-huisleverancier”, worden de Celsius Workstations in deze periode in een vernieuwd kleedje gestopt, met de nieuwste Intel® Core™ vPro of Xeon E5 Processor Family, de recentste Intel Chipsets, en de best geoptimaliseerde “Green-IT” technology (intelligente hardware-design, energy-efficiency, 0-Watt technology, geruisloze machines, … ). Deze machines zijn er weer wat compacter én efficiënter op geworden !  

Gezien de evolutie van zowel de hardware én de software-vereisten hebben we ook dit jaar gekozen voor de Fujitsu-Celsius Workstation W550, die we dan uitgerusten met de beste combinatie qua processor, geheugen, grafische kaart en disks. Geproduceerd met geselecteerd materiaal en uitgerust met uitgebreide opties en energiebesparend powersave beheer, voldoen deze Fujitsu toestellen vandaag al aan de milieuvereisten van morgen. Met uitgebreide systeem management functies, intelligente hardware-ontwerp, en het hoge prestatieniveau voldoen deze PC’s zeker aan onze behoefte. Bovendien is deze microtower uitgerust met een hoog efficiënte voeding en voldoet aan de zuinige energie-criteria. En vooral: deze PC’s zijn geruisloos: als we zo veertien toestellen samen in onze cursuslokaal opstellen is dit evenzeer belangrijk. 

Het Fujitsu USB-Keyboard KB900 en bijhorende Fujitsu WheelMouse M440 is een iets duurdere optie dan de standaard keyboards en mouse … maar passen heel goed bij onze gemaakte combinatie. 

De krachtigste i7-processor die we anno jan. 2016 in deze Celsius W550 kunnen bekomen is de Core i7-6700. Deze PC’s rusten we verder uit met 16 GB RAM (DDR4-2133 SDRAM), met een supersnelle en geruisloze 256Gb PCIe M.2 Solid State disk (als c-drive voor alle software) én een “silent” harddisk van 1.000Gb/7200rpm (voor alle data), en met alle normale verdere voorzieningen zoals CD/DVD lezer/schrijver, snelle netwerkkaart, sound, voldoende USB-connectoren, enz. Als grafische kaart werd geopteerd voor de NVIDIA Quadro K2200 4Gb, die door Fujitsu getest en gecertificeerd samen met deze W550 aangeboden wordt: prijs/kwaliteit uitstekend én wordt mee door Fujitsu geïntegreerd in het toestel (wat ook een voordeel is qua hardware-garanties e.d.). 

Uiteraard voorzien we ondertussen Windows 10 64-bit als operating system: nu al onze software effectief dit platform ondersteunt, én we overduidelijk de meerwaarde van dit nieuwste Operating System ervaren, is dit de beste oplossing geworden.  

 


Mag of moet het nog wat krachtiger ? 

Deze nieuwe W550 toestellen in het C3A-cursuslokaal (zoals hiervoor beschreven) vormen eigenlijk de “All-Round”-workstations bij de Fujitsu … maar bij Fujitsu zijn ook de “Advanced” workstations (zoals de M740) en de “Superior” workstations beschikbaar, zoals de krachtigste Celsius R940.  De krachtigste Workstation (die we vanuit C3A nu toch al een paar keer hebben mogen installeren) is de CELSIUS R940power met DUAL Xeon E5-2697v3 2.6GHz 35MB cache Turbo Boost (14 cores, dus met 28 cores bij een DualProcessor) / 32GbRAM  (in de 16 memory-slots kan gemakkelijk méér dan 100Gb DDR3-1866ECC RAM !) NVIDIA GeForce® BLACK TITAN of de Ultra-high-end 3D: NVIDIA® Quadro® K6000 12Gb 2880 cores + aanvullende Tesla met 2496 cores en tenslotte één of twee SSD SATA III 512GB high speed Premium of SSD_PCIe drives... hiervoor moet je dan wel een budget van +10 kEuro overhebben, maar dan heb je als Render-werkpost toch wel het krachtigste dat momenteel mogelijk configureerbaar is!

 


Notebooks, Portables en DTR's

de Fujitsu LifeBook T936 is een opmerkelijk toestel, zeker voor Windows 10 met z'n touchscreen tablet

Aanvullend op de gewone PC's is er ook steeds meer aandacht voor de portables en notebooks. Een opmerkelijk toestel hierbij is de Fujitsu LifeBook T936: een heel compacte maar uiterst krachtige Tablet-PC met excellent touchscreen van 13,3 inch (resolutie 1600x900), LED backlit met een heel brede inkijkhoek. Dit toestel kan uitgevoerd worden met de Intel Core i7-6600u , met 8 à 16 Gb RAM, en een snelle SSD disk van 500Gb, zodat dit toestel qua performantie niet veel moet onderdoen voor de grotere business-PC's. Nuttig bij dit toestel om te voorzien in een tweede batterij in de Fujitsu modular bay (ipv de DVD-speler), zodat de speeltijd op batterijen van 4 uur naar 8 uur kan verdubbelen. Dit toestel bedoeld voor professionele gebruikers kan perfect gebruikt worden als een Slate-PC (zoals een i-pad), best met Windows 10-64 bit én alle mogelijke toepassingssoftware ! 

de HP Zbook mobiele werkstations

Als we naar nog krachtiger laptop's kijken, dan komen wij bij de Hewlett-Packard Zbooks mobiele werkstations uit. Dit zijn al geen gewone notebooks meer, maar echte DTRs (Desktop-Replacement-Laptops) van ongeveer 3.5 kg. DTRs zijn over het algemeen voor stationair gebruik op het bureau (maar op wisselende lokaties), waarbij dan het gewicht en het stroomverbruik niet zo van belang zijn. Deze HP notebooks hebben een prachtig 15” of 17" Full HD display (1920 x 1080 pixels), ontspiegeld met brede inkijkhoeken. Er is zelfs een editie met optioneel HP DreamColor, met echt wel geavanceerde kenmerken.  Met Thunderbolt™2, professionele NVIDIA Quadro 3D-graphics en de nieuwste generatie Intel® Core™ i7 quad-core processoren zet deze HP ZBook 17 een nieuwe standaard voor werkkracht.  De schermweergave op het optionele HP Dreamcolor scherm ziet er fantastisch uit, het beste wat je van een notebook zou kunnen verwachten. We hebben al zo'n HP Zbook 15 of 17 rond de 2000€, maar reken voor een krachtige uitvoering met i7-4910QM. 16GB DDR3L. 256Gb Z Turbo Drive (PCIe SSD) + 512Gb SSDdatadisk,  17.3 LED DCFHD UWVA (1920x1080) AG f/CAM  DREAMCOLOR Display - Nvidia Quadro K4100M 4GB DDR5,  Blu-Ray Combo  W8.1pro lic toch op een budget van boven de 4000€ (situatie jan.  2016) !

HP ZBook Studio G3 mobiele workstation

HP lanceert begin 2016 met de ZBook Studio een ultra-mobiel workstation. Dit is het dunste en lichtste model met volwaardige prestaties dat HP tot dusver op de markt heeft gebracht. De 15.6-inch ZBook Studio weegt 2kg en heeft een dikte van 18mm. De Ultrabook is uitgerust Intel Core of Xeon processors, een 1 TB HP Z Turbo Drive G2, opslag tot 2 TB, tot 32 GB ECC geheugen, dual Thunderbolt 3, twee koelventilatoren en een optionele HP DreamColor UHD of FHD touch display. Op grafisch gebied kan de ZBook Studio voorzien in de nieuwe Nvidia Quadro M1000M 2 GB GDDR5 Professional. Zie deze productbrochure met de details en configuratiemogelijkheden van dit nieuwste ultra-mobiel workstation !

Deze HP Notebooks zijn de top van de notebooks, boordevol functies en mogelijkheden, met een schitterend design voor veeleisende professionals. Deze Zbooks zijn ontworpen voor duurzaamheid, intensief gebruik en veel transport én zijn echt wel een integrale vervanger van een CAD-werkpost. Ook voor deze HP notebooks hebben we bij C3A voor een paar specifieke combinaties een "Special-Deal" voorstel uitgewerkt. 


NEC-LCD Displays

Ook bij de monitoren is het snel duidelijk: kwaliteit heeft steeds voorrang. NEC biedt met zijn eigen ontwikkeling van innovatieve beeldscherm-technologieën en de bijhorende service de beste grafische monitoren die we via C3A al 30 jaar kunnen aanbieden. Hieronder enkele van de nieuwste systemen: 

De Commercial Enterprise Displays zijn prestatiegerichte schermen, ideaal voor zakelijk gebruik.  Geavanceerde ergonomie en toonaangevende beeldkwaliteit, verbeterde connectiviteit en EPEAT Gold- en Silver-beoordeling.  Uit deze reeks hebben de NEC EA244WMi 24inch (optimale res.1920x1200) en de NEC EA274WMi27inch (res.2560x1440) onze voorkeur. Twee zo'n NEC EA244WMi 24inch toestellen (met hun smalle randen) samen opstellen aan één CAD-werkplek is financiëel heel goed te doen en biedt echt wel een uitstekende complete beeldresolutie.

De Professionele reeks displays van NEC zijn ideaal voor de creatieve professionele gebruiker, ideaal voor veeleisende precision engineering toepassingen. Fenomale prestatie en 10-bit P-IPS beeldkwaliteit met een breed gamma van vernieuwende functies en upgraded connectiviteit, en dit alles verpakt in een ergonomisch ontworpen behuizing. Uit deze reeks zijn de NEC P242W 24inch (10-bit P-IPS res.1920x1200) en de NEC PA272W 27inch (10-bit per kleur  P-IPS res.2560x1440) absoluut de beste monitoren die wij vanuit C3A kunnen aanbieden.

Ook bij NEC kloppen wij aan voor “Special Deal-prijzen” voor deze optimale professionele  grafische monitoren, in ons cursuslokaal staan ook van de betere NEC-monitoren opgesteld. 


Wenst u in verband met deze hardware meer info of een concreet voorstel op maat? 
Stuur een E-Mail naar C3A met uw wensen en wij sturen u een specifiek voorstel ! 

ProductBrochures van de hierboven aangehaalde systemen: