2010
4

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

C3A SketchUp Pro 8 Update Workshops

oktober 2010

Naar aanleiding van de nieuwe SketchUp Pro 8 update organiseerde C3A enkele update-workshops in oktober, exclusief voor C3A-Userclubleden met SketchUp ervaring, en/of diegenen die een SketchUp Pro 8 (nieuw of update) bij C3A besteld hebben. 

Al sedert 2006 heeft C3A als “SketchUp Authorized Value Added Reseller“ dit product in het algemene aanbod van IT-tools en support errond voor de C3A-Userclub opgenomen. Ondertussen zijn er al vele honderden C3A-Userclubleden met deze SketchUp aan de slag, en vormt de groep C3A-SketchUp gebruikers de grootste groep bouwprofessionals in Vlaanderen die met deze software architectuur (landschapsstudies, gebouwen, interieur e.d.) ontwerpen en visualiseren. Voldoende redenen om met deze nieuwe versie 8 enkele vervolmakings-workshops te organiseren. 

Programma 

Met deze workshop wilden we niet enkel de nieuwste mogelijkheden met de release 8 in detail doornemen, maar ook enkele aanvullende technieken en plugins erbij betrekken !

  • nieuws met SketchUp Pro 8: 
  • overzicht van allerlei optimalisaties (zie het voorgaande artikel in C3A-Wijzer) 
  • optimalisaties bij Layout versie 3 
  • aanvullende plugins voor SketchUp PRO, met o.a. een Vlaamse Conceptuele Energy-analyse Plugin, en de 3D Print SketchUp Plugin en bijhorende werkmethode voor het printen van een echt 3D Schaalmodel (zie een volgende artikel in deze C3A-Wijzer) 
  • presentatieronde : alle deelnemers kregen de kans om eens te laten zien wat ze zelf met SketchUp al eens gerealiseerd hebben ! 

Na een oproep aan de deelnemers om eens een SketchUp realisatie of voorbeeld mee te brengen, kregen we toch zo’n twintigtal projecten als voorbeeld te zien !!! Tijdens de workshops mochten de deelnemers via een evaluatieformulier stemmen op de ingestuurde projecten ; de Vray-renderings van interieurontwerper Frederik Dhooghe met de keukeninrichting van een woning te Watervliet behaalde de meeste stemmen. Hierbij enkele van deze renderings :

Met deze beelden heeft Frederik Dhooghe een waardebon voor een C3A-cursusdag gewonnen !


Project "buiten categorie"

Een ander opmerkelijk project (echter buiten categorie, wat dus niet deelnam aan de stemming) was het project van Sheci – door Sebastiaan Van Damme (de C3A-Vray-lesgever).

De werkmethodiek die Sebastiaan hierbij toepast om dergelijke gedetailleerde 3D-modellen op te bouwen die dan ook opmerkelijke resultaten opleveren kon je lezen in een voorgaande C3A-Wijzer.


In de marge

Interesse in de infobundel van deze C3A-Update-Workshop, waar ook de andere inzendingen in te zien zijn ? KLIK HIER om deze infobundel te downloaden (opgelet: PDF-file van 40Mb …).