2008
4

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

C3A-Ontwerpstudie met SketchUp Pro

oktober 2008

C3A is nu al enkele jaren SketchUp Pro succesvol aan het promoten in Vlaanderen als uitstekend ontwerpinstrument voor bouwprojecten. Natuurlijk werd deze SketchUp Pro toegepast bij de eerste ontwerpschetsen voor de uitbreiding van het C3A-Gebouw.

SketchUp PRO

Figuur: C3A-gebouw met gebuur Huis van de Bouw

Ook in Vlaanderen heeft Google’s SketchUp Pro zijn stempel gezet, en de afgelopen jaren heeft C3A dit in Vlaanderen sterk mee in de hand gewerkt.

SketchUp is een eenvoudig maar verrassend krachtig ontwerpprogramma om uw ideeën in 3D vorm te geven. De eigenschappen van het eeuwenoude potlood zijn in SketchUp overgenomen en toepasbaar gemaakt voor de digitale techniek van morgen. SketchUp combineert een compacte set tools met een vloeiend gebruiksgemak en geeft uw creativiteit zo alle ruimte. Het resultaat is een werkomgeving waarin u uw ontwerp van alle kanten kunt aftasten op zoek naar die juiste vorm, kleur en textuurcombinatie.

C3A-Gebouw Uitbreiding

Bij het zoeken naar een gepast volume voor de uitbreiding van het C3A-gebouw, rekening houdend met het gewenste programma, de stedenbouwkundige voorschriften, optimaal gebruik van het nog beschikbare terrein, enz... was een voorstudie in SketchUp ideaal vooraleer zo’n project bouwtechnisch en gedetailleerd in REVIT Architecture uit te werken... SketchUp is trouwens een ideale voorbereiding op REVIT voor allen met wat minder 3D-ervaring.

Een aanpak die we alle architecten warm kunnen aanraden. Gebruikt u Sketchup Pro nog niet ? Kom dan eens zo’n tweedaagse C3A-cursus meevolgen!