2015
1

C3A Wijzerartikel

Dit artikel verscheen in de C3A wijzer

Architect at Work 2015

februari 2015

Dit twee-jaarlijkse totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers met focus op productinnovaties gaat voor de zevende keer door in Kortrijk Xpo op donderdag 23 en vrijdag 24 april 2015  telkens van 10.00 tot 20.00. Ook al voor de zevende keer neemt C3A tenvolle deel aan deze unieke beurs, als hoofdsponsor en met enkele specifieke partners én acties.

Voor deze editie organiseert C3A, ism Mikada, ASSA ABLOY, VELUX en Canon, een BIM-wedstrijd, waar professionals in de bouwsector kunnen uitpakken met hun architectuur-realisaties. Het team van organisatoren voorziet een mooie prijzenpot en de beste inzendingen voor de BIM-wedstrijd worden tentoongesteld op Architect_at_Work in Xpo Kortrijk. Op die manier komt u ook op een leuke manier in de picture bij collega-ontwerpers én professionele bouwheren.

De “noviteit” waar C3A expliciet aandacht aan geeft op deze Architect_at_Work zijn de C3A-Extensies voor MS-Office en Autodesk Revit release 2016. Lees er meer over verder in deze aankondiging.

We verwachten ook een reeks Revit-voorbeelden uit de Vlaamse bouw-praktijk, als inzendingen voor de BIM-Wedstrijd op deze beurs. C3A, Mikada, ASSA ABLOY, VELUX en Canon geven totaal 9 prijzen weg: als eerste prijs een Fujitsu LIFEBOOK T935  (ter waarde van 2600€), als tweede en derde prijs een Mikada-waardebon van 300€ samen met een tweedaagse C3A-Revit-vervolmakingscursus (ter waarde van 400€) en dan nog een reeks BONGO-bonnen ter waarde van 200€. 


Eerste prijs is de nieuwste Fujitsu LIFEBOOK T935:
de krachtigste Tablet-PC waar ook REVIT uitstekend op draait !

Zin in een nieuwe Fujitsu super-tablet, een gastronomisch weekendje, een wellness-arrangement? 
Neem deel aan deze BIM-wedstrijd en trakteer uzelf op een leuke verrassing!

 

Concept

Dit totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers, met focus op productinnovaties, blijft de meest innoverende beurs van de afgelopen jaren. De unieke beurslay-out van ARCHITECT_at_WORK werd ontworpen door C4 - Creative Fo(u)r. Om het contact tussen standhouder en bezoeker te optimaliseren worden de bezoekers automatisch door kleine, uniforme modules geleid. Het eerste contact gebeurt in de stand. De innovatieve producten van de standhouders worden voorgesteld in de exporuimte (driehoek) en via de wanden. In elke box met vier modules staat centraal een multimediaconsole (bestemd voor pc / laptop). In wat op een traditionele beurs als wandelgang wordt beschouwd, kan u in een loungesfeer bij een hapje en een drankje verder praten. U kunt er meer gedetailleerde technische informatie over uw innovatieve producten, toepassingen en diensten geven. Er is doorlopend gratis catering en hapjes voorzien in de lounge en in de wandelgangen.

via deze reportages van een voorgaande Architect_at_Work kan u al even proeven van de sfeer
en horen wat de bezoekers van deze innoverende beursaanpak vinden ...

 

Succesfactoren

Standhouders focussen op innovatieve producten, materialen, toepassingen en diensten, die worden voorgesteld aan een commissie van architecten, en interieurarchitecten. Deze commissie beoordeelt het innovatieve karakter van elk tentoongesteld product. Dé garantie voor een interessant bezoek aan ARCHITECT_at_WORK! Op elke stand zijn technische specialisten aanwezig om architecten, interieurarchitecten, ingenieurs en andere voorschrijvers alle nodig informatie te bezorgen over de tentoongestelde producten. 

De toegang is vrij exclusief: alleen architecten, inteieurarchitecten, ingenieurs en andere voorschrijvers worden uitgenodigd via een op maat geschreven registratiesysteem (met persoonlijke code ontvangen van een exposant of van de organisatie). Op slechts twee namiddagen tijd ontmoet u vele geïnteresseerde architecten, interieurarchitecten en andere voorschrijvers, en kan u kennis maken met tal van innovaties.

 

C3A-Noviteiten op Architect_at_Work 

Ter voorbereiding werd al in sept. 2014 de aanzet hiervan gepubliceerd, met Revit 2015. Lees er meer over in dit artikel c3a-wijzer/c3admin2015-met-word-excel-en-revit

Expo-deelnemers op deze Architect_at_Work moeten absoluut focussen op vernieuwing in hun aanbod. Niet moeilijk voor C3A, met de snel evoluerende software ... De “noviteit” waar C3A expliciet aandacht aan geeft op deze Architect_at_Work zijn de  C3A-Extensies voor MS-Office en Autodesk Revit release 2016 :

Met deze nieuwste C3Admin-modules wordt vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit 2016 en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word geoptimaliseerd, volledig conform de meest toegepaste werkmethodiek in Vlaanderen (met o.a. de codering conform de VMSW en/of de RG904 bestekteksten).

Al meer dan 25 jaar wordt bij C3A een specifieke C3A-lastenboek-werkmethodiek toegepast met MS-Office (sterk ondersteund door een reeks automatismen of C3A-Extensies), en de afgelopen jaren slagen we er steeds beter in om via BIM met Revit goed bruikbare meetstaat-tabellen mee op te bouwen in de virtuele gebouwen-modellen. Met een voortschrijdend inzicht streven we steeds beter op ons doel af, ondersteund door de wereldwijd meest gebruikte en best evoluerende basissoftware.

Een goed voorbereide Revit-template, met alle materialen en objecten gecodeerd via keynotes conform de meest toegepaste bestektekst-codering in Vlaanderen, is voorzien van een reeks passende Schedule-meetstaat-tabellen. Via het C3A-lint in Revit kunnen deze meettabellen volautomatisch geëxporteerd worden, om via het C3A-lint in Excel automatisch geimporteerd te worden in een detail-meetstaat die volledig past in de C3A-werkmethodiek in Office. Vanaf april 2015 in een verder uitgewerkte versie ook beschikbaar voor Revit release 2016 !

Nieuw tov de markt:

De vloeiende synergie tussen het BIM-model in Revit 2016 en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word, conform de meest gebruikte werkmethodiek in Vlaanderen.

Nieuw tov voorgaande:

De automatische export vanuit Revit + de automatische import in Excel, met de vernieuwde artikelcodering conform de recentste VMSW-bestekcodering, t.e.m. update-mogelijkheden van de BIM-bouwdata tussen Revit en Excel.

Ook nieuw: een nieuw set “Vlaamse” Doors en Windows voor Revit (met nog betere meetstaat-extractie-faciliteiten) – vandaar ook het thema van de BIM-wedstrijd.

 

BIM-Wedstrijd: Windows in Revit

Deze wedstrijd is bedoeld om liefhebbers de kans te bieden eens te laten zien wat ze met de meest geavanceerde software aankunnen, maar dus ook om via voorbeeelden uit de praktijk te kunnen evalueren wat ondertussen allemaal mogelijk is met deze software !  Deelname aan de wedstrijd is gratis, maar aan deze wedstrijd mogen enkel in België gedomicilieerde (rechts)personen professioneel actief in de bouw deelnemen (architecten, studiebureaus, ontwerpers, ingenieurs,…).

Deze BIM-wedstrijd focust op projecten uitgewerkt met Autodesk REVIT, met specifiek als thema Deuren / Ramen / Vliesgevels / Dakvlakramen / Modulaire Lichtstraten …  Uiteraard komen speciale architecturale ontwerpen graag in de kijker, maar ook eventuele ingenieuse technische (Revit-) oplossingen.  Voor elke inzending verwachten we een synthese-beeld op één blad A1 (horizontaal of vertikaal naar wens). Aanvullend wordt ook een korte tekst (beschrijving project, gebruikte CAD-techniek e.d. ) van maximum 1 blad A4 erbij verwacht.

Het indienen van de deelnemende projecten is tot UITERLIJK vrijdag 17 april 2015. Daarna bent u onherroepelijk te laat. Het indienen zelf gebeurt digitaal via de portaalsite C3A.net , het C3A Buzzsaw-platform. Om in te loggen op C3A.net heeft u een (gratis) login nodig. Ondertussen zijn al meer dan 3000 bouwprofessionals geregistreerd op dit C3A.net Buzzsaw-platform, maar mocht u nog geen login hebben, kan u die gratis aanvragen via C3A.net.

Alle deelnemende projecten worden dus enkel digitaal ingediend. U hoeft geen plots te versturen of verzenden, enkel een digitale PDF en bijhorende beknopte tekst te uploaden op C3A-Net of gewoon toe te sturen via email.

 

De Architect_at_Work bezoekers vormen de jury !

De organisatie selecteert negen inzendingen als nominatie voor de prijzen. Deze negen realisaties komen afgedrukt op de stands van C3A, Mikada en Canon terecht op Architect_at_Work. De indieners van de genomineerde plotlayouts worden voor de aanvang van de beurs via email op de hoogte gebracht. De drie finale hoofdwinnaars worden pas bekend gemaakt na Architect_at_Work.

De uiteindelijke winnaars zullen gestemd worden op Architect_at_Work. Immers, alle bezoekers aan de stand tijdens Architect_at_Work 2015 krijgen de mogelijkheid hun stem uit te brengen op de beste inzendingen. Stemmen doet u trouwens niet zomaar, want voor de bezoekers die stemmen op de stand verloten we per dag een CANON EOS 1200D (kit met lens). Kom dus zeker langs op de C3A-Stand om de genomineerde projecten te bekijken én te beoordelen !


voor de bezoekers die stemmen op de stand verloten we
per dag een professionele CANON EOS 1200D (kit met lens)

 

Uw inzending ?

fig.: het C3A-gebouw, met een unieke Curtain Wall vooraan en achteraan, én met 15 Velux dakvlakramen … op een A1 gepresenteerd.

Wat verwachten we van uw inzending ? Een synthese-presentatie van een architectuurontwerp of realisatie, waarbij niet enkel de architecturale kwaliteit maar uiteraard ook de softwaretechnische en presentatie-vaardigheden belangrijke criteria vormen bij de beoordeling door de jury en de bezoekers van Architect_at_Work. 

Dit (goed gekend) voorbeeld van een mogelijke inzending (zie figuur hiernaast) illustreert wat verwacht wordt: C3A-gebouw uitgewerkt met REVIT Arch. (plan, doorsnede en 3D zichten) afgewerkt met 3ds MAX Design+Photoshop op één synthese-beeld A1 (maar zie ook de realisaties uit voorgaande dergelijke wedstrijden …):


Uw prijs ?

C3A, Mikada, ASSA ABLOY, VELUX en Canon geven totaal 9 prijzen weg: als eerste prijs een Fujitsu LIFEBOOK T935  (ter waarde van 2600€), als tweede en derde prijs een Mikada-waardebon van 300€ samen met een tweedaagse C3A-Revit-vervolmakingscursus (ter waarde van 400€ elk) en dan nog een reeks BONGO-bonnen ter waarde van 200€.

Kortom: alle negen genomineerden die gepresenteerd worden op de Architect at Work beurs hebben prijs !

Eerste prijs is de nieuwste Fujitsu LIFEBOOK T935 (klik HIER voor een technische brochure)
Fujitsu biedt een brede combinatie van geavanceerde processoren en grafische performance om de efficiëntie van toepassingen te verhogen. Deze hoogwaardige en modulaire producten in meerdere vormfactoren zijn configureerbaar voor de specifieke behoeften van uw organisatie. Best-in-class geluidsemissies helpen maximaliseren van de productiviteit door bij te dragen aan een rustiger werkomgeving. Zie de Fujitsu-website en de C3A-Hardware-webpagina voor meer info.

De Fujitsu Tablet LIFEBOOK T935 is een veelzijdige 2 in 1 Ultrabook™ voor veeleisende professionals met een nieuwe dynamische werkstijl. Zijn ultra-dunne, duurzame aluminium behuizing, slechts 17,1 mm dik, en zijn super lichtgewicht stellen u in staat om dit toestel comfortabel overal mee te nemen. Met een simpele draaibeweging van het superscherpe, draaibare 33,8 cm (13,3-inch) WQHD IGZO ™ display met pen en touch ondersteuning kunt u overschakelen naar tablet-modus. Het type dat we als hoofdprijs beschikbaar hebben, met een i7-5600u Intel Core, 8Gb RAM, een 500Gb SolidStateHarddisk en een schermresolutie van 2560x1440 pixels, is meteen uitstekend geschikt om daar ook REVIT op te draaien !

 

Zin in een nieuwe Fujitsu super-tablet, een gastronomisch weekendje of een wellness-arrangement? Neem deel aan deze BIM-wedstrijd en trakteer uzelf op een leuke verrassing!

Een wedstrijdreglement kan je HIER nalezen.

 

 

BIM-Wedstrijd in samenwerking met
 

Met deze wedstrijd-formule is C3A niet aan z'n proefstuk toe. Ook al bij voorgaande edities bleek dit een uitstekende formule om uit te pakken met wat er met de nieuwste software bij C3A-Userclubleden uitgewerkt wordt. Bij deze editie is het thema afgestemd op een deelaspect bij de BIM-software, vandaar ook de participatie van Mikada, VELUX en ASSA ABLOY …

 

Samenwerking met Mikada: zie www.mikada.be

Mikada biedt een outsourcing team van specialisten (vanuit Polen), met allerlei diensten met betrekking tot architectonische ontwerpproces.  Focus ligt op BIM met Revit … De afgelopen jaren heeft Mikada al diverse Revit-assistenties bij projecten in Vlaanderen gerealiseerd, specfiek bij C3A-Userclubleden, waardoor de Vlaamse bouwstijl en tekentechniek hen niet meer vreemd is.

 

Samenwerking met ASSA ABLOY: zie http://www.openingsstudio.com/

ASSA ABLOY OPENING STUDIO is een interactieve tool die alle informatie over ASSA ABLOY producten biedt in BIM-formaat. Deze tool zal architecten en andere BIM-gebruikers toestaan om op een eenvoudigere manier  deurenlijsten te creëren, oplossingen te visualiseren en lastenboeken op te stellen.

 

Samenwerking met VELUX: zie http://www.modulairelichtstraten.VELUX.be/

Naast de standaard dakvlakramen in Revit-formaat  heeft VELUX nu ook de revolutionaire, nieuwe, modulaire lichtstraten (by VELUX & Foster&Partners), op de Website toegevoegd.
Zie ”Downloads for Revit”.

 

Samenwerking met Océ/Canon: zie www.canon.be

C3A werkt al vele jaren nauw samen met Océ/Canon (nu Canon vanaf april 2013) om het plotten of printen op groot-formaat bij C3A-Userclubleden in de juiste banen te begeleiden. In het C3A-opleidingscentrum hebben we trouwens de meest gebruikte CANON plotters en grootformaat scanner operationeel beschikbaar voor demo-doeleinden.


In een volgende C3A-Wijzer-artikel publiceren we uiteraard de genomineerde projecten en de winnaars !